Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2 Pomysły doskonalące forum

xxXGAJOSXxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam dwa pomysły które udoskonaliły by to forum :

1 - ilość postów aby wejść do tematu , jak wiemy dużą cześć tego forum zajmują bugi w grach . Chodzi mi o to żeby nie każdy nowy użytkownik mógł wejść i go zobaczyć . Stwierdzam to na podstawie działu Dark Orbit , jak wiecie do DO pojawiają sie bugi które można wykorzystać lecz na tym forum nie siedzą tylko gracze również firmy jak BP które szukają bugów aby je usuwać . Więc ograniczenie do np 100/200/300 postów w temacie by się przydało . Na Przykład ktoś udostępnia bug na jakąs tam walutę w grze i jeśli taki gracz mający 1 post wejdzie i to zobaczy zaraz może napisac to do administracji gry , a taki użytkownik co ma + 600 postów wie ze to nie nie opłaca daje like i korzysta z buga . Ograniczenie mógł by ustawiać sam zakładający temat . Również zaprzestało by to spamu , bo jak wiemy dużo "dzieci" siedzi na tym forum i pisze jakiś bzdury pod tematami .

2 - To dodanie do forum działu NovaRaider jest to gra przeglądarkowa która niedawno wyszła :) jest dużo polaków wiec przydał by się dział .

Z poważaniem Gajos

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Witam mam dwa pomysły które udoskonaliły by to forum :

1 - ilość postów aby wejść do tematu , jak wiemy dużą cześć tego forum zajmują bugi w grach . Chodzi mi o to żeby nie każdy nowy użytkownik mógł wejść i go zobaczyć . Stwierdzam to na podstawie działu Dark Orbit , jak wiecie do DO pojawiają sie bugi które można wykorzystać lecz na tym forum nie siedzą tylko gracze również firmy jak BP które szukają bugów aby je usuwać . Więc ograniczenie do np 100/200/300 postów w temacie by się przydało . Na Przykład ktoś udostępnia bug na jakąs tam walutę w grze i jeśli taki gracz mający 1 post wejdzie i to zobaczy zaraz może napisac to do administracji gry , a taki użytkownik co ma + 600 postów wie ze to nie nie opłaca daje like i korzysta z buga . Ograniczenie mógł by ustawiać sam zakładający temat . Również zaprzestało by to spamu , bo jak wiemy dużo "dzieci" siedzi na tym forum i pisze jakiś bzdury pod tematami .

2 - To dodanie do forum działu NovaRaider jest to gra przeglądarkowa która niedawno wyszła :) jest dużo polaków wiec przydał by się dział .

Z poważaniem Gajos

przecież i tak jakiś pajac sie znajdzie i wyśle ticketa do nich, ograniczenie postów by było pojebane, bo bedzie sie odbywało nabijanie postów i to nic nie zmieni.

Opublikowano

1. Nie. Nie róbmy z tego forum jakiejś komuny (chociaż ona tu i tak jest). Ludzie by nabijali sobie posty = więcej spamu, a tak jak up napisał, i tak jak ktoś będzie chciał wyśleć ticketa to wyśle.

2. Nie mam zdania.

Game Over

Opublikowano

1. Nie. Forum jest do pomagania użytkownikom a prędzej czy później twórcy gier tak czy siak naprawią usterkę.

2. Nie, mała popularność.

Opublikowano

1. To się kłoci z polityka mpc .KAŻDY powinien mieć dostęp do zasobów, plików etc, które znajdują się u nas na forum. Po to one jest, by się dzielić wiedzą, umiejętnościami, jak i projektami np właśnie bugami z innymi.

2. Nie znam, nie mam zdania.

Opublikowano

1. Ja tylko odniosę się do tego punktu, bo jest troszkę dziwaczny, ale chęci miałeś dobre. Po prostu nawet jeżeli taki pracownik szukałby po tym internecie bugów i natrafił na MPC to co to jest 300 postów? Ponabijałby przez ten tydzień, a potem już miałby wszystko jak na tacy ;).

hih_by_deyroshu-d64eldi.png

@kiedyś Red Wolf 

Opublikowano

Nasze forum nie jest jedynym w internecie, a użytkownicy MPC nie zawsze sami wpadają na te bugi więc one i tak gdzieś są zamieszczone. Pomijam już spam dla nabicia postów, ale sam spam tematami "jest bug na to?"/"wyjaśni ktoś tego buga?" itp. Dodatkowo MPC straciłoby na atrakcyjności, wiele osób trafia tu szukając pomocy, a wiedzę którą zdobywa u nas poszerza w danej grze i wraca dzieląc się swoimi doświadczeniami. Problem spory ale ten pomysł nie jest odpowiednim rozwiązaniem (bo takie chyba nie istnieje).

| | | | | taniecgitara basowa

| Bez komputera. Jeśli masz jakąś sprawę i chcesz pogadać na Skype/GG napisz najpierw tutaj, wejdę.

Opublikowano

Co do 1 było , i nie przeszło , teraz też tak będzie bo kłóci się to z polityką forum

CO do 2 , myślę że gra za mało znana jak narazie

Opublikowano

AD1. Co do tego trudne by to było..znaczy dla userów bo może szuka na szybko pomocy, nie ma czasu na pisanie postów etc. więc szuka desperacko na necie, albo na forach ;) Samo to że już do nas wpadnie jest +'em czy zostanie jego kwestia, ale na pewno na siłe nikt tutaj nie trzyma więc taki pomysł odpada.

AD2. Neutral, nie znam więc nie wypowiem się zbytnio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...